16:45

IK Zenith

Referat: KF Velebit - IK Zenith

Även i dag hade vi ju tur med vädret! Men vad som var ännu mer värmande var hur vi 8 st (Tusen röda rosor till Emma Wangerås som ställde upp och förstärkte laget i sista sekund) tappra "GreenTeamare" tar oss an dagens utmaning = Velebit bortan på en tung gräsplan med bara 8 st spelare.

Vi har ju under en lång tid nu spelat 1 back men idag bestämde vi oss för att spela med två vilket fungerade bra och gav oss trygghet. Vår plan var att avvakta hur spelet utvecklade sig och se vilket tempo och spel det blev. De ganska stora ytor och ett ganska lågt tempo från Velebits håll redan från början hjälpte oss komma in i matchen mer el mindre omgående. När vi vann boll kunde vi hålla den i spel och skapade tidigt ett antal fina uppspel som resulterade i avslut på deras mål. Detta gjorde att vi insåg att vi kunde släppa tanken på att enbart spela tråkigt och spelförstörande. Visst stora ytor leder till att mittfältarna får löpa mycket men vi hushållade bra, drog ner på tempot inemellan och sölade lite med utsparkar osv. Kanske lite tjuv och rackarspel men men. Tyvärr får dom in ett mål strax innan halvlek då vi räknar lite fel och dom kan bryta ett av våra uppspel och snabbt vända.

Tyvärr kommer ju sällan en olycka ensam utan dom prickar in 2-0 efter 1 min i andra. Jag placerar mig tyvärr väldigt galet i målet så bollsuligen går stolpe in...usc, usch :-( Nåja som sagt vi ger inte upp då heller utan trummar på med vårt spel, spelar ofatst enkelt, smart och lyckas avväpna dom ganska enkelt när dom anfaller. Vi håller ihop laget och backarna följer växelvis med upp. När enbart 10 minuter återstår river och sliter Emma runt på vänsterkanten och får med sig bollen m h a ett antal fina dragningar. Bollen går över på höger kanten där Linda har avanserat upp. Hon tar emot och klappar till en bra bit utifrån. Skottet är hårt och välplacerat och går på mål och målvkaten men stutsar oturligt nog för målvakten men tur för oss ur hennes händer och in i mål :-) Vi känner dock att vi kan mer så vi fortsätter pressa på rejält de sista minuterna. När det återstår 2 minuter får vi en hörna och enl plan tar Linda hörnan och Susanne går upp för att nicka. Detta är precis vad som händer, så Susanne lyckas nicka ner bollen på mål och returen lyckas Madde peta in och 2-2 är ett faktum!! Så grymt och underbart att vi inte ger upp matchen i dag utan likt Lasse Lagerbäck maner följer vår plan och kör hela vägen in i kaklet och bärgar 1 poäng!